CV-KETEL STORING? U KUNT HET ZELF VERHELPEN!

Een storing aan uw CV-ketel komt altijd ongelegen. In sommige gevallen kunt u de storing zelf
verhelpen. Bijvoorbeeld door uw CV-ketel bij te vullen, of uw verwarming te ontluchten.

Controleer eerst of:

  • De waterdruk voldoende is (tussen 1,5 en 2 bar) op de drukmeter
  • De kamerthermostaat en/of ketelthermostaat voldoende hoog staat
  • De waakvlam brandt en als dat niet het geval is, probeer de waakvlam dan aan te steken;
  • Er een code verschijnt op het display (indien u een moderne CV-ketel heeft die voorzien is van een Elektronische ontsteking, verschijnt bij storing een code in het display; u kunt dan op de resetknop vóór op het toestel drukken)
  • De stekker in de wandcontactdoos zit
  • De hoofdgaskraan / toestelkraan wel geopend is
  • De zekering in de zekeringengroepenkast heel is
  • De warmwaterkranen niet lekken.

 

Stappenplan verwarming ontluchten en ketel bijvullen

Wanneer u borrelende geluiden hoort uit (één van) uw radiatoren is het tijd de verwarming te ontluchten. Deze borrelende geluiden worden meestal veroorzaakt door luchtbellen in uw verwarming. De oplossing hiervoor is de verwarming ontluchten en dit kunt u prima zelf. Nooit meer in de kou adviseert om tegelijkertijd ook uw CV-ketel bij te vullen mocht dat nodig zijn. De CV-ketel bijvullen is nodig wanneer de waterdruk te laag is. Dit kunt u zien op de meter op de CV-ketel. Indien de meter in het rode gedeelte staat is de waterdruk te laag. Bij een ketel met een digitaal display verschijnt op het scherm een melding dat de waterdruk te laag is.

Om u op weg te helpen met de verwarming ontluchten en de ketel bij te vullen heeft Nooit meer in de kou instructievideo’s gemaakt waarin dit voorgedaan wordt.

BIJVULLEN CV KETEL

ONTLUCHTEN RADIATOREN

Let op: Heeft u een ketel met een externe manometer dan is het van belang om altijd de stekker van de ketel uit het stopcontact te halen als u gaat bijvullen. Heeft u de ketel bijgevuld tot 1,6 bar, wacht u dan nog 15 minuten voordat u de stekker weer in het stopcontact plaatst. Als u een ketel met een digitale manometer heeft, houdt u dan de stekker van de ketel in het stopcontact tijdens het bijvullen, maar de thermostaat in de uit stand..

Mocht dit niet hebben geholpen om de storing op te lossen, wilt u dan met ons contact opnemen
Middels het hierna volgende Storingsformulier